29.3.2007

Passiivista punarintaa

Ensin televisio teki meistä passiivisia vastaanottajia. Nyt tietokone on tehnyt meistä aktiivisia vastaanottajia. En arvosta.

Minä en halua olla passiivinen tai vastaanottaja. Vaikuttaja kuulostaa paremmalta.

Vaikuttaja tehtäväni on ilmeisesti vaikuttaa opintotukeen. Olkoon siis niin.

Opintotuki on täysin keinotekoinen keksintö. Suomi on niitä harvoja valtioita jotka sitä käyttävät ja mistä syystä?

Lönnrotin, Kekkosen ja Pellen takia. Ei sitä ennen vanhaan mitään opintotukia ollut, kouluun menivät rikkaat ja köyhät tekivät työtä. Pullamössösuomalaisten työmoraali on vain niin matala nykyään, ettei kestä käyttää viikonloppuja sekä iltoja töissä. Ihme pummeja odottamassa ilmaista lounasta.

Eikö teknologian aikakaudella ihmisten pitäisi pystyä tekemään enemmän kuin vanhoina traktori-aikoina? Olisivat tyytyväisiä siihen mitä on, ja pitäisivät huolen siitä että voisivat tehdä työtä (Siitä saa rahaa). Tietenkin voi kuulostaa irrationaaliselta että pitäisi tehdä työtä, jotta voi opiskella, jotta voi saada työtä.

Jeps, jeps, menneisyys on pop.
Hugo Pratt osui Aavikon Skorpioneissa asian ytimeen. "Tämä asia ratkaistaan myöhemmin." Sanovat riitaantunut arabi ja juutalainen toisilleen. "Israel torjuu arabien rauhantarjouksen." Sanoo Yle, vaikka toisesta maailmansodasta on kulunut jo monta kymmentä vuotta.Ei kommentteja: