22.3.2007

Negatiivinen julkisuus on parasta julkisuutta

Huomaamatta julkaisen salaisesti hankkimani tiedot Homokiraffi-orkesteriyhtyeestä. Nauttikaa älkääkä kuunnelko.

Savolaiset yhtyeet, kuten esimerkiksi Punatähdet ja Kaytanhousuja ovat jääneet lähinnä marginaali ilmiöiksi ja pois suurten massojen tietoisuudesta. Tällä hetkellä suosituimmaksi savolaisyhtyeeksi onkin nousemassa Iisalmelainen Homokiraffi. Kyseessä on on Iisalmelaisten opiskelijoiden kristillisiä arvoja omaava uuden aallon yhtye. "
HOMOKIRAFFI sai alkunsa, kun arkeen kyllästyneet opiskelijat päättivät lyödä päänsä yhteen ja tuottaa jotakin elämää suurempaa" Bändin oma deskriptio osuu täysin nappiin. Ainoastaan kommentti: "ollaan luotu sanalle paska kyllä uus merkitys" Osuu lähemmäs.

Toisin kuin monet muut suomalaiset yhtyeet, Homokiraffi on alusta lähtien ottanut kappaleillaan kantaa yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin kuten Viinan, seksiin ja
tupakkan (Viinaa, seksiä, tupakkaa), kauneusleikkauksiin (Verta vuotava finni) ja myös äänestysjärjestelmään (Äänestysjärjestelmä on uusittava). Unohtamatta silti globalisaatiota (Happoja YKn takahuoneessa). Porukka on myös melko rauhallista ja vetää juissia viinan sijaan. Voiko parempaa esikuvaa keskustanuorille olla?

Tulevaisuudessa Homokiraffin tulevaisuus näyttää hyvin ruusuiselta, kaikki parhaat bändit ovat aina aloittaneet siitä etteivät osaa soittaa joten tässä asiassa Homokiraffi erottuu niin rankasti massasta että tulevaisuudessa mikä tahansa kasvu on huimaa. Homokiraffi on myös siirtymässä live-esiintymisiin, näin kertoi kitaristi Taavi. Nimettömänä pysyvä rumpali kertoo taas että tulevaisuudessa Homokiraffi on siirtymässä kantrilinjalle. Sisäisiäristiriitoja siis odotettavissa.

Jotain Homokiraffin suosiosta kertoo varmaan myös se, että irc-gallerian Homokiraffi-yhteisössä tyttöjen määrä on negatiivinen.