12.3.2008

Wanhojen tanssit

Joka vuotiseen tapaan tänäkin vuonna tanssittiin wanhat. Tänä vuonna en kuitenkaan enää päässyt osallistumaan, terveydellisten seikkojen vuoksi. Harmi, koska tällä kertaa olin varannut äärimmäisen laadukkaan puvunkin valmiiksi.

Muutama yksityiskohta kuitenkin pisti silmiini tansseja katsellessani. Tai ehkä oikeammin yksityiskohtien puute.

Kuvitelkaa, mies pukeutuneena (vuokra)frakkiin. Älkää kääntäkö vielä katsettanne vielä pois vaikka hihat ovatkin liian pitkät ja kokonaisuus näyttää muodottomalta siirtolohkareelta. Katso tarkkaan ja huomaat ruskeat nahkakengät, taskuliina ja valkeat
pellava hansikkaat. Käänsin häpeissäni katseeni.

Tämäkään ei auttanut, sillä huomasin hieroneeni silmiini chiliä tai miestä päällään vaaleanpunainen paita. Vaaleanpunainen kauluspaita vanhojen tansseissa? Ymmärrän, että mitään pukukoodia ei ole määrätty, mutta entäs hyvät tavat ja terve järki?

Silmiinpistävän erilainen nuorikin oli paikalla. Silkkinen solmio ja samaa kangasta taskuliina, hopeinen solmioneula ja pidike, hansikkaat, oxford-kengät (tästä en nyt täysin varma ollut) ja hopeiset kalvosinnapit. Pukukin oli oikean mittainen. Tätä todella arvostin. Hienoa, että joku jaksaa edes yrittää.

Ei kommentteja: