24.2.2009

Pois Babylonista

Näkemys on sellainen asia, että sitä tuppaa olemaan kun vasta kun on iätön tai kaksi tuhatta vuotta vanha. Iättömyys antaa perspektiiviä. 2000 vuotta vanhana ylimääräinen vuosi lukiota on täysin samantekevä. Tämän takia nuorison stressi, kiire ja panostus oravanpyörään tuntuu aivan käsittämättömältä. Minulla ei ole kiire.

En ole kuitenkaan lähtenyt mukaan mihinkään hitausliikkeisiin tai vastaaviin. Tapaamani slow-ihmiset ovat, hassua kyllä stressanneet ja kiirehtineet vielä enemmän asioita, ilmeisesti ehtiäkseen tehdä asioita hitaammin. Ilmeisesti olen enemmän irti Babylonista kuin moni muu, sillä tunnen vain yhden joka arvostaa ystäviä yhtä korkealle kuin minä. Meiltä löytyy aina sikarit, gin-tonicit ja yösijat, ja kaikkein tärkeimpänä, aikaa tarjottavaksi. Jos ajankohta on epävarma siitä tulee varma kun kysytään.

Kun emme ole tekemisissä jonkun kanssa niin harvemmin siinä on kyse rahasta tai kiireestä. Yleensä ne ovat kehno selityksiä, sillä rahaa ja aikaa löytyy jos sitä todella tahtoo. Vanhan mafiasananlaskun mukaan niistä ei ole hirveämmin väliä, sillä rehellisyys ei ole pienet kolikot ja setelit.

Ei kommentteja: