15.5.2008

Kolme veljestä

Kolme veljestä, Aulis, Raitis ja Juudas päättivät juoda mustetta. Juudas otti mustepullon pöydältä, joi sen ja kuoli. Seuraavaksi Aulis otti mustepullon lipastonlaatikosta, joi sen ja kuoli hänkin. Tämän jälkeen Raitis otti mustepullon takanreunukselta ja laittoi taskuunsa. sillä oikeasti hän oli Juudas.

Juudas otti Auliin päällystakin ja päätti lähteä rautatietorille naaraamaan puluja. Koska ulkona satoi ja oli muutenkin ikävä ilma, niin Juudas päätti kävelyn sijaan mennä raitiovaunulla. Hän pysäyttikin ensimmäisen vastaan tulleen raitiovaunun ja hyppäsi kyytiin. Aikansa kuluksi hän päätti hieman tupakoida. Sytytettyään piipun Juudas alkoi samantien yskiä eikä huomannut kun raitiovaunu ohitti rautatientorin.

Juudas jäi pois seuraavalla pysäkillä ja huomasi ettei ollutkaan rautatientorilla. Tästä harmistuneena hän viskasi hattunsa maahan ja käveli sivukujalle. Käveltyään jonkin matkaa Juudas päätti palata hakemaan hattuaan, mutta sitä ei enää löytynyt. Juudas synkistyi ja päätti lähteä tapaamaan lähettyvillä asuvaa ystäväänsä Moosesta.

Päästyään Mooseksen asunnolle Juudas soitti ovikelloa, mutta kukaan ei tullut avaamaan. Hän soitti uudestaan, mutta vieläkään kukaan ei tullut avaamaan. Juudas ajatteli, että oli erehtynyt asunnosta ja meni soittamaan viereisen huoneiston ovikelloa. Vieläkään kukaan ei tullut avaamaan joten Juudas palasi soittamaan Mooseksen ovikelloa.

Odotettuaan aikansa Juudas hermostui. "Ime sitä palavaa pensasta saatana!", hän totesi ja lähti happamana takaisin sateeseen. Juudas otti jälleen raitiovaunun. Juudaan lippu oli kuitenkin vanhentunut ja seuraavalla pysäkillä mukaan tuli tarkastaja. Juudas kuitenkin muisti taskussaan olleen mustepullon ja tarjosi tätä tarkastajalle. Koska koskenkorvaa ei saanut sunnuntaisin tarkastaja otti mustepullon, joi sen ja kuoli. Juudas taas otti tarkastajan lakin ja jäi pois kyydistä.

Noustessaan portaita pitkin asuntoonsa Juudas liukastui talonmiehen jättämään ämpäriin ja taittoi niskansa.

Ei kommentteja: