16.9.2007

Animea, jälleen

Animelarp palautti taas uskoni japanilaiseen animaatioon. No ei, oikeasti se oli Gankutsuou, tuo sanoin kuvaamaton aivan uskomaton tulevaisuuteen siirretty versio Monte-Criston. Siinä oli näkemystä ja taidetta, voisin jopa sanoa hieman eurooppalaisuutta. Edellisen jakson tapahtumat näes kerrattiin ranskaksi, samaten kirjeet, kirjat, sanomalehdet ja muut olivat ranskaksi. Guh.

Nyt aloitin kaksi uutta sarjaa ja jatkan kahta kesken jäänyttä.

Angel Heart pitänee katsoa jossain vaiheessa pois, kun se kerta täällä on. Hyvin kauniisti piirretty sarja jota suositeltiin Paranoia agentista tykänneille. Muuten hienoa, mutta juoni on tylsä ja henkilöt samoin. Oho, tätä on ilmeisesti tullut lisää aina 52:teen osaan asti.

Boogiepop Phantom jäi kesken jostain syystä. Hivenen ahdista, synkkä sarja joka linkittyy Serial Experiments Lainiin. Päähenkilön ääninäyttelijäkin on sama. Mukavan kaunis ja hehkeä.

Kimi Ga Nozomu Eien on saippuaooppera, muttei komedia.

Se ei ole Love Hinan kaltainen klassikko, vaan muistuttaa ehkä enemmänkin Shufflea. Shuffleen tuli sisältöä ja synkkyyttä loppua kohden, tässä taas jotain järkeä saattaa tulla jo toisessa jaksossa. Asioita oikeasti tapahtuu. Päähenkilöitäkin on onneksi vain neljä ja tyttöystävä saadaan jo ensimmäisessä jaksossa. Miten tämä on mahdollista? Loogisesti ajatellen neliö/kolmiodraama aikoo vaihtaa tyttö/poikaystäviään ilman mitään järkeä.

Kysyisin kuitenkin taas, miksi kaikissa sarjoissa joissa edes mainitaan koulu, poika pitää toista kättäkäsi taskussa ja toisella kantaa identtistä salkkua olkapään takana?

Tytöt joiden panostus keskusteluun on kyllä ei kehtaa valittaa. Niitä on oikeasti olemassa. Puhuvat vain sähköjohdoista ja pyytävät kaikesta tekemästään anteeksi.

Key The Metal Idol, tästä tuli mieleen Albert Monroen rakkaus Eva. Sivuosassa näyttää olevan tappajarobotteja, tiedemiehiä, suurvaltoja ja markkinataloutta. Pääosassa taas 13 vuotias androidityttö nimeltä Key. Hän ei ole mikään lahjakas herra Ripley. Key ei oikein hahmota ympäristöään ja sen suhteita, täydellinen tumpelo oikeastaan. Tässä ei ole kuitenkaan kaikki.

Key on robotti, mutta hänellä on mahdollisuus tulla ihmiseksi. Hän tarvitsee siihen vain 30 000 ystävää. Niin. 30 000 ihmistä jotka rakastaisivat Keytä. Aikaa puoli vuotta. Taisiisniinkumutkutäh. Aika reilua. Tältä odotan kyllä melko paljon.

No, siinä tämän kertainen raportti. Ghost in the Shell II Innocence tulee varmaan katsottua tänään.


Ei kommentteja: