4.7.2007

Kaarti kuolee muttei antaudu

Maahinkaiskaarti, Kuvan otti Jaakko Broström

Sotahuuto 2007 on ohi. Kyseessä ei siis ole larppi, vaikka niin voisi luulla koska paikanpäällä on aivan hirvittävä tunnelataus.

Kuolin kolme kertaa tapahtuman aikana. Sain hankittua itselleni mailin (chain mail, renhashaarniska) päivää ennen lähtöä. Kolme metrisen keihään sain tunnin ennen skenaarion alkua. Kypärä minulla olikin jo ennestään. Kolme korsto kilpineen oli määrätty aikaisemmin suojelemaan minua, kaveriksi sain vielä hilparimiehen ja jousinaisen.

Hauskaa oli. Maahinkaiskaarti on toimii realistisella asenteella. Joonas Kekkonen totesi bofferoinnin olevan sellainen laji, että siitä ei koskaan tulla järjestämään MM-kisoja tai ansaitsemaan rahaa. Toivotaan niin, kysehän on vain hauskanpidosta.

Myönnän, että Maahinkaisista saattaa puuttua tyyliä, siellä on sekaisin ties mitä hihhuleita ja kaikenmaailman haarniskoita ja kypäriä. Pointti on kuitenkin, että kaikilla on vähintään kypärä ja haarniska, ruma mutta toimii. Ryhmä Rämällä on aivan järjetön budjetti, ja sen mukainen yhtenevä varustus. Onhan siinä kyllä tyyliä, ja tunteettomilta teräspedoilta varmasti vastustajistakin näyttivät.
Mikon pienryhmä, minä toinen vasemmalta, kuva: Tutta Kesti
No, maahinkaiset aiheuttavat silti kauhua vastustajissaan, tai no, suurin osa on jo tottunut valkopunaisiin sotureihin. Ensimmäisen sijan vei tänäkin vuonna El Muerte, viron porukka eli Vishna-Ghrim tuli toiseksi ja Maahinkaiset kolmanneksi. Niin minulle ainakin kerrottiin, loppubrieffin missasimme koska piti pakata bussia. Pisteet tulevat kai myöhemmin.

Ensi vuonna taidan kuitenkin loikata joko Noin seitsemänä veljekseen tai Ruttoon. Molemmat ovat tietyssä muodollisessa mielessä maahinkaisia. Saan kuitenkin juosta vapaasti kuin taivaan lintu ilman haarniskaa.

Tänäkin vuonna tapahtumasta jäi ainakin viisi tuntia videomateriaalia ja sadoittain kuvia. Paikalla oli myös kymmenen virolaista ja yksi italialainen, ensi vuonna osallistujamäärä ylittää varmaan neljänsadan ja ulkomaalaisia on muutama enemmän. Miksi siis media ei huomioi tapahtumaa ollenkaan? Siksikö että rahaa tai MM-kisoja ei tule koskaan?

1 kommentti:

Petja Jäppinen kirjoitti...

Autoin erästä osallistunutta haarniskan teossa.