1.9.2006

Oi, kuningas alkholi

Juodaan viinaa, tullaan viisaammiksi vaan

Alkoholi on hassu hommeliini. Varsinkin/Paitsi ehkä silloin kun näkee maassa makaavia ihmisiä joiden päälle on kasattu tuoleja. Ehkäpä siksi kerrotaan tarinoita etelänmaista, missä juominen on harkittua ja soveliasta. No, siellä voisi käydäkin heti kun on saanut muutaman Iisalmelaisen jääkarhunturkin myytyä.

Ehkä se oli kieltolaki, ehkä se on ikuinen pimeys. Sille ei kuitenkaan voi enää mitään. Ja eihän se voi olla täysin huonokaan asia. Mitäpä suomalaisesta musiikistakaan olisi tullut ilman alkoholia? No, tietenkin se että asioista ei puhuta voi olla negatiivinen puoli, mutta yhteisen hyvän vuoksi pitää tehdä uhrauksia.

Sä jätit mut kun mä olin raitis, sä et halunnut mua edes nähdä

Sisiliassa naiset tappavat enemmän ihmisiä kuin haulikot. Kyl, kyl, naisethan ovat erinomainen syy juoda. Paremman puutteessa. Eihän siitä apua ole, mutta ehkäpä joskus on? Kannattaa ottaa riskejä. Todellisuudesta on hyvä irrottautua, ongelmana on vain se, että joskus pitää herätä pumpulista. Ei shampanja auta, ellei sitä todellisuudessa halua. Eikä kukaan koskaan halua. Tarkastaja Ankardon kaltaisista idoleista pitäisi päästä eroon, niin jotain voisi ehkä tapahtuakin.

En tuomitse mutta hyväksyn, sanoisin jopa että hyvinkin soveliasta. Tajunta laajenee ja voi tajuta asioita. Se on vain niin barbaarista, tekee pahaa imagolle. Ehkä myös koululle ja ihmissuhteille ja muulle sellaiselle.

Voiko sille oikeastaan mitään? Ei. Kukapa ei pitäisi masennuksesta, tuosta tieteenalasta jota on tutkittu väärältä kannalta? Itsetuhoisuus ja masokismi ovat ihmisen vahvimmat vietit. Sitä pitää vain ruokkia.

Korealaiset kehittivät puhelimen kännipuheluiden estolla. Miksi niitä ei ole suomessa? No, ehkäpä siksi että muuten avioituistilastot laskisivat nollatasolle.
Yleensä ihmiset vain juovat tervaa. Sitten soittavat toisille ihmisille ja sanovat asioita. Se on oikeastaan pirun hienoa asia, kertoo miten asiat todellisuudessa ovat, sitä paitsi joillakin ei ole muuta vaihtoehtoa.
Ehkäpä nuo asiat pitäisi selvittää (Ei kukaan koskaan selvitä), sellainen on kuitenkin suomalaiselle mahdotonta.

Kolmen tähden jallupullon juotuaan, kaksi miestä tutkii muistikirjojaan

Okei, okei. Myönnän ja hyväksyn. Asioita voi selvittää. Se vain vaatii yleensä pullon kirkasta tai magyaria ja mieluiten yhden selvän ihmisen linnottautumaan vessaan tai hakkaamaan tuoleilla. Pääasia on kuitenkin että saadaan toinen osapuoli humalaan, ja kyllähän sitä voi siinä seuraksi ottaa paremman puutteesa. Kohteliasta meinaan nääs. Silloin se pitää kuitenkin tehdä kaksi kertaa, molemmat kertovat. Silloin on vapaus puhua totta, asiat voidaan selvittää koska toinen ei muista kertomaansa mutta toinen vihdoinkin tietää totuuden.

Mutta muista ettei nöyrälle kertojaparalle saa sattua mitään väkivaltaista. Se olisi väärin, pitää olla jokin tapa kommunikoida turvallisesti. Vaan, entä jos toinen on nainen eikä mies? Voi, voi, anteeksi vain, älä edes kokeile.

Mutta, hei, elän vaikka dokasinEi kommentteja: