25.12.2008

Ääneen sanonut toiveet toteutuvat

Olin joulun alla Savossa. Lähdin Iisalmen suuntaan sunnuntaina koska serkkuni tarvitsi kipeästi jatkolippua Jyväskylästäkin eteenpäin. Legendaarinen jälleennäkeminen siis. Tarkoitus oli lähteä pitkästä aikaa mennä katsomaan Vaaria ja mummoa, perinteiden muistoksi. Viime visiitistä taisi olla aikaa yli vuosi.

Iisalmessa pidettiin välipysähdys. Ratkaistiin hyvin pulmallinen älypeli, myytiin rummut ja ajettiin pakettiautolla, joka näytti varastetun tavarankuljetukseen erikoistuneelta. Vaikka yritys oli kova, niin ei myyty mustalaisille, samaten vaikka yritys oli kova niin rumpukauppojakaan ei meinannut syntyä. Rumpujenmyynti toive toteutui lopulta niin kuin oli ajateltu, mutta kaksi kertaa paremmin. Tosin votkaa ei saatu, likööriä kylläkin.

Silti en voi kyllä ymmärtää ihan kaikkea tapahtunutta. Herrasmiehinä ostettiin viiniäkin pari pulloa tuliaisiksi, mutta silti epäluottamuslauseita tuli kaikkialta. Ei näköjään suomalainen pysty käsittämään, että vaikka alkoholiliikkeen kautta on kuljettu niin ei silti olla menossa ryyppäämään. On se kumma kun armeija tekee punaniskaksi ja nuoruus alkoholistiksi. Tosin naamakirja väitti minua Matti Vanhaseksi ja serkkuani Jyrki Kataiseksi, joten ehkä on ymmärrettävää ettei meitä oteta vakavasti.

Helvetin hyvä reissu tulikin sitten tehtyä kuten vaari totesi. Puhuttiin syntejä syviä ja vaari kertoi meille ensimmäistä kertaa sodasta. Nähtiin se Kekkosen kirjekin ja muita vastaavia. Jouluruokaakin laitettiin ja muuta sellaista. Eikä ryypätty. Aika nappiin meni tosiaan.

Uusi kone on myös nykyään alla mutta lomaa pitänee pitää siitä huolimatta. Ajastuksia en vieläkään saa toimimaan. Pitänee tuosta reissusta puhtaaksi muutama runo rustata ja laittaa tänne kun ei tuohon yhteen näköjään saa taaskaan mitään kontaktia.

Ei kommentteja: