7.6.2007

Netti toimii taas

Netti toimii taas. Mitä hitto sitä sitten oikein keksisi? Oikeastaan olen miettinyt, että ensin konetehojen kasvaessa ja sitten myöhemmin modeemin vaihtuminen kiinteäksi yhteydeksi on omannut negatiivisen vaikutuksen elämään. Minä muistelen, että ennen koneita oli paljon enemmän aikaa tehdä juttuja. Nyt kaikki aika menee vain tässä, eikä mitään saa tehdä.

Nojoo, katsoin Pirates of the caribbean: Dead man
's chest, lähinnä siksi että se uusi osa on tullut teatteriin. Olisi ehkä pitänyt katsoa se ensimmäinenkin uudestaan... Sen mitä elokuvasta tajusin oli kuitenkin positiivista. Epäkuolleista luuranko ja zombipiraateista oli päästy eroon. Näissä uusissa pahiksissa oli jo huomattavasti enemmän syvyyttä. Jack Sparrow muistuttaa myös Monkey Islandia, Guybrush jolla on selkärankaa ja karismaa, Tunner on lähempänä sitä typeryyttä.

Monkey islandissa ja pirates of the caribbeanissa on hyvin samanlaiset maailman lait ja asenne. Elokuva perustuu tosin lähinnä henkilöiden välisiin suhteisiin ja kolmiodraamaan, samaan tapaan kuin Hyvät, pahat ja rumat. Päähenkilöt kulkevat ympäriinsä draamanlakien mukaisesti, perässään pari epäonnistujaa jotka yrittävät lähinnä pysyä hengissä toimiessa samalla koomisina kevennyksinä ja selittävät absurdit juonenkäänteet katsojille.

Elokuva on pohjimmiltaan sitä, että kolmikko miekkailee keskenään ison viidakon läpi pyörivän vesipyörän päällä ja sisällä yrittäen saada pientä kangaspussia. Porukka rullaa Knightleyn ohi joka katsoo katsojan kanssa "ihan saatanan hämmentyneenä, että mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu". Sillä aikaa sidekickit pakenevat tyhjä arkun kanssa. Loppujen lopuksi kukaan ei tiedä missään vaiheessa, mitä tapahtuu tai miksi tapahtuu. Kaikki ovat ihan pihalla. En kyllä ihmettele miksi Jack on kokoajan kännissä, ja Turner näyttää olevan ihan ulkona.

Katsojan ja jokaisen elokuvan henkilön vedätys oli kyllä pirun viihdyttävää.

Sain myös hahmoni Käpälämäkeen. Se on täydellinen, uskomaton, paras. Lähin kuvaileva lause on: onghihihiihhihzzzxvzxlmslgu. En tajua, aivan liian nerokas. Haluan kyllä jatkohahmon jos tämä jatkuu. Ainoa miinus on kyllä, se että Pyry on syntynyt 91.


Sattumalta näin myös PMMP:en Matkalaulun musiikkivideon televisiosta. En ollut yllättynyt, se vain kuvitus kappaleelle. Onnistuneempi tosin kuin Nick Caven Where the wild roses grow. Muut Nick Caven videot olivat kyllä hyvinkin laatua, vaikka Henry Lee video ei toimi itsenäisenä kokonaisuutena ilman musiikkia. Opin samalla, että kannattaa lukea lyriikat.

Protulle en päässyt, se yksi lähti sinne viikon alussa, ja toinen lähtee ensi viikolla. Darn. Nakertaa. Eikai auta muuta kuin todeta sen olevan viherpunainen kommuuni.

Nah, ensi kerralla jotain järkevämpää.

Ei kommentteja: