30.3.2007

Second Sino-Japanese War

Oli vuosi 1937. Kiinalaisupseeri katseli taivaanrantaan. Hän tiesi Japanilaisten joukkojen lähestyvän hänen perääntynyttä armeijakuntaansa kaiken aikaa. Tykistöä vetäneet hevoset olivat kuolleet väsymykseen. Upseeri komentanut ruotsalaisilta ja saksalaisilta ostetut at- ja aa-tykit puolustusasemiin, viidakon kahtia halkaisevan kukkulan läheisyyteen.

Apein mielin hän katseli armeijaansa. Saksasta ja Venäjältä ostettuja konekiväärejä, halvalla ja mahdollisimman nopeasti tuotettuja hanyang 88 kiväärejä, kymmenittäin kranaatinheittimiä ja tykkejä, muutama vickersin tankki ja kotimainen panssariauto. Upseeri tuhahti, teoriassa hän pystyisi sitomaan Japanin joukot tehokkaasti. Käytännössä ei.

Kiinalaisten kasvot olivat täynnä pelkoa, miehet olivat väsyneitä ja nälkäisiä. Heillä ei ollut kokemusta modernista sodankäynnistä. Niinä harvoina kertoina kuin tykkimiehistöt osuivat niin ammus kimposi tehottomana japanilaistenpanssareiden etupanssarista.

Toisin kuin japanilaiset, kiinalaiset eivät taistelisi kuolemaan asti, lukuun ottamatta kenraalin kaartia. Mutta mitä väliä vaikka se heittäytyisikin kiväärinperineen lähitaisteluun kun japanilaiset kantoivat katanaa?

Viidakosta kuului jyrinää, taivaalta vihellystä. Miehet heittäytyivät maahan räjähdysten halkoessa rivistöjä. Vahva hermoisimmat nousivat keskityksen loputtua asemiin mutta suurin osa jähmettyi kauhusta.

Kenraali nosti kiikarit silmilleen. Aivan oikein, moottoripyöräjoukot lähestyivät savitietä pitkin. Konekiväärit aloittivat tulituksen, tästä huolimatta japanilaiset lähestyivät. Japanilaisten vain lähetessä sotilaat alkoivat hylätä konekiväärejä, mutta tällöin kenraali komensi ratsuväen hyökkäykseen. Hyökkäykseen joka päättyi viidakon reunaan ilmestyneihin tankkeihin.

Finreactor

Kävin tänään kirpputori-marketilla. Se oli oikea Finreactor. Joku myi yhdellä hyllyllä televisiosta nauhoitettuja elokuva. Niin, eihän se ylläpitäjän asia ole selvittää mitä käyttäjät myyvät tai jakavat. Voi tätä elämää.

Samalla tajusin että Yö on hellä ja hiljainen. Kuin Pate Mustajärven ja Nightwishin yhdistelmä. Nightwish nyt on vähän mitä on, mutta Pate Mustajärvi on rrrautainen tulkitsija. Yhdistelmänä Yö on kuitenkin melkein toimiva. Mahtipontista suomalaisen miehen sielunelämän raadollista tulkintaa. Se taitaa myös selittää sen miksi naiset vihaavat yötä, niiltä puuttuu kosketus- ja todellisuuspinta.

Yöllä on näköjään yllättävän paljon cover-biisejä. Olen hämmentynyt, mutten surullinen. Kuitenkin [i]Kollaa Kestää[/i]n esittämä [i]Kaupungin valot[/i] on parempi. Yöstä myös puuttuu se sama miehisyys kuin Pate Mustajärvestä. Popedassakin oli selkeä asenne.

29.3.2007

Olen rauhan ja aatteen mies

Ilmeisesti valitsin ensimmäisellä tasolla itselleni traitit Chem resistant ja Bloody mess. Ensimmäisen päättelin siitä, etten saa krapulaa. Jälkimmäisen siitä että usein ihmiset hyppivät junien alle läheisyydessäni. Perkit ovat kuitenkin ilmeisesti bugittaneet ja olen napannut käänteisen Cult of personalityn.

Loppujen lopuksi minä en ole tehnyt mitään pahaa kenellekään. Ihmisillä on vain tapana ottaa asioita niin tosissaan. Käänteinen Cult of personality saa kaiken sanomani herättämään vahvoja tunteita, kaikkiin suuntiin. Ihmiset ovat söpöjä kuin saunakiukaat, höyryävät kun saavun paikalle.

Ehkä ei pitäisi suhtautua huumorilla kaikkeen. Kukaan ei vain tajua että minun on hankalaa ottaa enää mitään tosissani. Sitten ne suuttuvat sanon tarkoittamatta mitään olemassa olevia stereotypioita.

Sitten asiaan.

Minä vaihdan aatteita useammin kuin sukkia. Sukkia vaihdan kuitenkin usein (siis talvella kun niitä käytän), ensin vaihdan sisä- ja ulkopuolen, sitten vaihdan oikeasta jalasta toiseen. Näistä neljästä elementistä saa lähes lukemattoman määrän yhdistelmiä.4x3x2x1?

Melkein jokaista lippua olen kantanut ja univormua käyttänyt. Roolit on käytetty, mutta mikään ei ole sopiva. Ja mitä ihmettä minä voin käyttää enää potkiaisissa?

Aatteiden vaihto sujuu niin vaivattomasti koska ne ovat kaikki kuolleet. Ei ole enää hippiliikettä tai kommunismia. Samaten niistä on kadonnut kirkassilmäinen viattomuus. Vihdoin on nähty mihin asiat johtavat. Yksittäisen ihmisen kommunismi päättyy omakotitaloon ja henkilöautoon.

Eniten masentaa se aina olemassa ollut ristiriitaisuus ja pakonomainen sokeus. "Älä, usko kuulopuheisiin, ota selvää." Niin laulettiin, mutta kuinka moni todella otti selvää? Kuka kertoi totuuden Neuvostoliitosta? Eikö Bulgakovin arvostus ole ristiriidassa Neuvostoliiton kanssa? Eikä edes yksi punainen paita riittänyt, nekin revittiin kahtia, uudelleen ja uudelleen. Sinipaidat olivat vielä pirun epämukavia, puhumattakaan mustapaidoista.

Silti jossain tuolla minun olisi pitänyt olla mukana. Jokin kommunismissa kiehtoo, onko se ajatus taistelusta? Vai maailman pelastuksesta ja veljeydestä, vahvasta yhteisöstä? Vai tunne että todella tekee jotain? En tiedä. Tiedän ja tunnen ainoastaan sen voiman, ja se voima on yhtä mahtava kuin se voima joka löydettiin Nürnbergissä 1934.

Mutku, en minä ole työläinen. Enkä oikeastaan porvari tai akateemikkokaan. Puoliksi kaikkea. En minä kuulu mihinkään tiettyyn yhteisöön. Olen syntynyt väärään paikkaan väärän aikaan. En koskaan pääse taistelemaan kenenkään puolesta tai ketään vastaan. Kyynisyyden aikakausi. Voimme vain muistaa toveri Viljasta.

Passiivista punarintaa

Ensin televisio teki meistä passiivisia vastaanottajia. Nyt tietokone on tehnyt meistä aktiivisia vastaanottajia. En arvosta.

Minä en halua olla passiivinen tai vastaanottaja. Vaikuttaja kuulostaa paremmalta.

Vaikuttaja tehtäväni on ilmeisesti vaikuttaa opintotukeen. Olkoon siis niin.

Opintotuki on täysin keinotekoinen keksintö. Suomi on niitä harvoja valtioita jotka sitä käyttävät ja mistä syystä?

Lönnrotin, Kekkosen ja Pellen takia. Ei sitä ennen vanhaan mitään opintotukia ollut, kouluun menivät rikkaat ja köyhät tekivät työtä. Pullamössösuomalaisten työmoraali on vain niin matala nykyään, ettei kestä käyttää viikonloppuja sekä iltoja töissä. Ihme pummeja odottamassa ilmaista lounasta.

Eikö teknologian aikakaudella ihmisten pitäisi pystyä tekemään enemmän kuin vanhoina traktori-aikoina? Olisivat tyytyväisiä siihen mitä on, ja pitäisivät huolen siitä että voisivat tehdä työtä (Siitä saa rahaa). Tietenkin voi kuulostaa irrationaaliselta että pitäisi tehdä työtä, jotta voi opiskella, jotta voi saada työtä.

Jeps, jeps, menneisyys on pop.
Hugo Pratt osui Aavikon Skorpioneissa asian ytimeen. "Tämä asia ratkaistaan myöhemmin." Sanovat riitaantunut arabi ja juutalainen toisilleen. "Israel torjuu arabien rauhantarjouksen." Sanoo Yle, vaikka toisesta maailmansodasta on kulunut jo monta kymmentä vuotta.



22.3.2007

Negatiivinen julkisuus on parasta julkisuutta

Huomaamatta julkaisen salaisesti hankkimani tiedot Homokiraffi-orkesteriyhtyeestä. Nauttikaa älkääkä kuunnelko.

Savolaiset yhtyeet, kuten esimerkiksi Punatähdet ja Kaytanhousuja ovat jääneet lähinnä marginaali ilmiöiksi ja pois suurten massojen tietoisuudesta. Tällä hetkellä suosituimmaksi savolaisyhtyeeksi onkin nousemassa Iisalmelainen Homokiraffi. Kyseessä on on Iisalmelaisten opiskelijoiden kristillisiä arvoja omaava uuden aallon yhtye. "
HOMOKIRAFFI sai alkunsa, kun arkeen kyllästyneet opiskelijat päättivät lyödä päänsä yhteen ja tuottaa jotakin elämää suurempaa" Bändin oma deskriptio osuu täysin nappiin. Ainoastaan kommentti: "ollaan luotu sanalle paska kyllä uus merkitys" Osuu lähemmäs.

Toisin kuin monet muut suomalaiset yhtyeet, Homokiraffi on alusta lähtien ottanut kappaleillaan kantaa yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin kuten Viinan, seksiin ja
tupakkan (Viinaa, seksiä, tupakkaa), kauneusleikkauksiin (Verta vuotava finni) ja myös äänestysjärjestelmään (Äänestysjärjestelmä on uusittava). Unohtamatta silti globalisaatiota (Happoja YKn takahuoneessa). Porukka on myös melko rauhallista ja vetää juissia viinan sijaan. Voiko parempaa esikuvaa keskustanuorille olla?

Tulevaisuudessa Homokiraffin tulevaisuus näyttää hyvin ruusuiselta, kaikki parhaat bändit ovat aina aloittaneet siitä etteivät osaa soittaa joten tässä asiassa Homokiraffi erottuu niin rankasti massasta että tulevaisuudessa mikä tahansa kasvu on huimaa. Homokiraffi on myös siirtymässä live-esiintymisiin, näin kertoi kitaristi Taavi. Nimettömänä pysyvä rumpali kertoo taas että tulevaisuudessa Homokiraffi on siirtymässä kantrilinjalle. Sisäisiäristiriitoja siis odotettavissa.

Jotain Homokiraffin suosiosta kertoo varmaan myös se, että irc-gallerian Homokiraffi-yhteisössä tyttöjen määrä on negatiivinen.

18.3.2007

Kadonneitä selityksiä

Mitäs ihmettä tämä on? Kirjoitin tämän eduskuntavaalien aikaan. Oletteko muuten huomanneet, että eduskuntavaaleilla oli paljon yhteistä hieman aikaisemmin ilmestyneen "Planar Chaos" MTG-sarjan kanssa. Molemmissa pantiin tutut tavatamerkit ja symbolit sekaisin. Löytyi keskustan ruusua kokoomukselta ja vihreitä ilmapalloja kaikilta. Täysin sama juttu MTG:ssä, jossa juttu toimi myös paljon paremmin.

Tiedän että sinä ainoa ja myös viimeinen lukijani olet katkera ja täynnä vihaa, koska blogi loistaa tyhjyyttään. Kaikki ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää. Viivästyksiin on syitä, joiden hyvyyden tai huonouden saat itse arvioida.

1. Minulla on
uusi kone. Niin, kannettava löytyy muttei kitaraa. Kuten huomaat sillä on ollut hyvin passiivinen vaikutus, vastapainoksi ostin tänään huuliharpun. Jos joku osaa soittaa tai antaa ohjeita otan ilolla vastaan.

2. Opiskelu (lopeta se nauraminen). Kyllä vain, koulu on vienyt aikaa. No, itseasiassa ilmeisesti kouluhommien välttely on vienyt eniten aikaa. Kuten myös vanhojen tanssit ja politiikka ja shakki ja lomat ja kaikki. Niistä on pitänyt kirjoittaa.

3. Sekaannukset. Osasta nykyisyyttä on tullut nyt historiaa. Minusta se on hyvä, toisista ei joten pidän matalaa profiilia. Myöskin Homokiraffin haastattelu on kadoksissa joten en voi postata sitä. Foorumeilla olen aktiivinen, joten miksi kirjoittaa tänne? No, tietenkin rahan vuoksi, Lordi Koppa foorumeilla elää.

Oikeastaan minun ei pitäisi enää julkaista tätä, mutta olkoon.